Tuesday, December 13, 2022

UBISTVO U NOĆNOM VOZU

UBISTVO U NOĆNOM VOZU je televizijski film Lordana Zafranovića snimljen po scenariju Mirka Kovača u kom je obrađeno jedno nerešeno ubistvo iz tog vremena.

Reč je o duo drami u kojoj glavne uloge igraju Cica Perović i Dragan Nikolić, kao dva usamljena gubitnika koja su se našla u istom kupeu za nepušače.

Glavna zvezda ovog filma je Lordan Zafranović koji sa direktorom fotografije Predragom Pegom Popovićem pravi veoma vibrantnu, realisitčku a opet estetizovanu sliku, sa dosta pokreta kamere, atmosfere, detalja, kako objekta i rekvizite tako naravno i samih lica.

Za njim idu glumci koji su sjajni u glavnim ulogama iako je tekst Mirka Kovača mahom pripovedački. Svaki ispriča svoju priču, ima malo nekog blago apsurdnog sukoba ali ovo je jedan od onih slučajeva kada je reditelju bio potrebniji literata nego scenarista u klasičnom smislu. Zafranović je od Kovača i to dobio.

Svakako da ovaj film predstavlja samo jednu moguću verziju zločina koji je iza sebe ostavio jednu žrtvu, ubijenu bez nekog jasnog motiva. 

No comments:

Post a Comment