Sunday, December 4, 2022

KILLING 'EM SOFTLY

KILLING 'EM SOFTLY je snimljen u Kanadi ali se dešava u Njujorku. Režirao ga je Kanađanin s nizozemskim vezama Max Fischer, a priča je u najmanju ruku neobična, a reklo bi se i u izvesnoj meri determinisana bankrotiranjem producentske kuće dok je sniman film.

Film govori o mladoj pevačici i njenom matorom namćorastom komšiji čije se sudbine ukrste kada matorac u afektu i samoodbrani ubije lokalnog narko dilera a pevačicin momak zbog toga ode u istražni zatvor.

Irene Cara igra pevačicu i film donosi nekoliko njenih numera, sa pevanjem uživo, dakle kapitalizuje njen muzički status u tom trenutku, ali film nije ni mjuzikl ni u užem smislu muzički, niti muzika išta suštinski determiniše. George Segal igra komšiju ubicu iz nehata. I njih dvoje su dobri, međutim, sama priča je zamršena, i praktično nema razrešenje, kao da je nestalo trake u jednom trenutku posle dva čina.

Segal i Cara uspevaju da na harizmu, uz saradnju dobrih epizodista kao što je recimo multitalentovani Clark Johnson, naprave simpatičan 80s ugođaj, i ovaj film vredi videti kao vremensku kapsulu s nekim dragim ljudima. Međutim, kao priča, kao celina, nema gotovo nikakvog smisla.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment