Wednesday, December 21, 2022

HIGH HEAT

Zach Golden se potrudio da najbolje što ume priredi DTV komični triler HIGH HEAT. 

Ovo je jedan od onih filmova gde se autori trude da ono što mogu snime kako treba, i HIGH HEAT izgleda veoma solidno realizovano, čak na neki način i glossy. Međutim, film je sniman sa malim budžetom i onda se vrti oko dve i po lokacije.

Dakle, film izgleda lepo i lepo je izveden ali već i sa efektivnim trajanjem od 79 minuta, pomalo je jednoličan.

S druge strane, glavne uloge igraju Olga Kurylenko i Don Johnson. To je opet pa neki maherski potez B-producenata koji su izvršili pabirčenje glumačke podele u kojoj Don igra Olginog muža, što deluje dosta bizarno u Woke vremenima kad se vodi računa o razlici u godinama između muškaraca i žena - on je restorater s određenim vezama u podzemlju a ona kuvarica koja je nekada bila agent KGBa.

Njih dvoje ne znaju jedno za drugo u pogledu tajnih života ali se kao MR AND MRS SMITH sjajno snalaze kada krene nevolja iz podzemlja koja je po svojoj naravi takva da je dobro biti KGBova mašina za ubijanje.

Film je goofy i simpatičan, i Zach Golden ne pokušava ništa što ne ume da izvede, tako da na kraju film ipak ne nudi mnogo. Naravoučenije glasi da se nedostatak novca ne rešava ovom vrstom uštede - iako to jeste neki propisani način od samih banaka koje izdaju garancije - ako nestane pare, reducira se scenario a ne knjiga snimanja.

Dakle, možda je ovo što smo dobili iznuđena odluka, i rezultat je tehnički sporadično kompetentan ali ne nudi dovoljno gledaocu osim ako baš nije ljubitelj i poznavalac.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment