Monday, December 5, 2022

SHORT WALK TO DAYLIGHT

Barry Shear je zbog filma ACROSS THE 110th STREET uspeo da se nametne kao jedan od najuzbudljivijih televizijskih reditelja sedamdesetih, što se mene tiče. Njegova bioskopska filmografija je veoma zanimljiva a televizijska, iako uklopljena u žanrove koji su dominirali tim formatom tog vremena, takođe nije za potcenjivanje.

SHORT WALK TO DAYLIGHT kao jedan od scenarista potpisuje nama dobro poznati Gerald DiPego koji ima potpise na raznim filmovima među kojima je i LITTLE MURDERS Predraga Antonijevića. Ovaj televizijski film govori o grupi Njujorčana koje u noćnom metrou zadesi zemljotres i oni moraju da se izvuku iz zatrpanog tunela i susreću se kako sa raznim opasnostima tako i sa rasnim, socijalnim i karakternim razlikama među sobom.

Film je dinamičan, fizički vrlo solidno produciran i izveden sa solidnim scenografskim i tehničkim rešenjima. Manje impresivan od sovjetskog bioskopskog filma na istu temu - ali i bez potapanja metroa kao jedne od pretnji, SHORT WALK TO DAYLIGHT uspeva da sprovede sve što treba.

Shearova režija je precizna, angažovana maksimalno, sa jasnim stavom prema priči i likovima, bez uopštenosti koja ume da karakteriše takve produkcije.

No comments:

Post a Comment