Friday, December 2, 2022

OFF AND RUNNING

Kad vidim ime Eda Bianchija na spisku reditelja neke serije, obradujem se jer znam da ću bar u njegovoj epizodi naći ozbiljnu naraciju, filmmaking sa puno stila koji ne narušava ozbiljnu glumu.

Nažalost, Ed Bianchi je snimio samo jedan celovečernji film i to je uradio pri početku karijere sa veoma slabim THE FAN u kom ludi ubica progoni Lauren Bacall. Potom je snimio još dva TV filma. Jedan od njih je OFF AND RUNNING po scenariju Mitcha Glazera u kom glavne uloge igraju Cyndi Lauper i David Keith.

Cyndi igra podvodnu plesačicu i epizodistkinju iz MIAMI VICE koja upoznaje nekog džokeja, spetlja se s njim a onda on pod misterioznim okolnostima gine a Keith golfera kog sreće potom i s njim polazi na put da umakne od ubica i razjasni misteriju ljubavnikove smrti.

Nažalost, za razliku od Bianchijevih serija koje su precizne i konkretne - on je bio među rediteljima HOMICIDE, ni manje ni više, ovde dobijamo jednu razglobljenu priču koja luta od incidenta, teško se prati i što je još veći problem gubi se svest o ciljevima likova što svakako nije dopustivo u nečemu što jeste američka televizija.

Ako imamo u vidu kako Bianchi radi televizijske epizode, reklo bi se da izvesna haotičnost ovog filma nosi u sebi njegov autorski pečat, odnosno da je ovo on kada dobije suvišnu slobodu.

No comments:

Post a Comment