Thursday, October 19, 2023

THE TURKEY BOWL

THE TURKEY BOWL je film koji je režirao Greg Coolidge po scenariju koji potpisuje zajedno sa Kirkom Wardom. Nažalost, njihova reputacija iz serija WAYNE i CONTINENTAL u ovom filmu nije dosegnuta.

THE TURKEY BOWL je sportska komedija kakvu smo videli dosta puta i njen najmanji problem je svakako to što je reč o razgaženom klišeu. Naprotiv, upravo ta mustra i njeno dosledno praćenje čine jedan od aduta ovog filma.

Problem je u tome što film nije naročito smešan. Jasno se prepoznaju situacije koje su mišljene kao duhovite ali film ne dobacuje do smeha, više do toga da nam nije neprijatno kako humor promašuje. Ono što sam gore naveo kao kliše stoga tu umnogome pomaže jer film barem ima "priču" koja može da se prati kada smeha nema.

Coolidge i Ward su uspeli da skupe solidnu podelu. Glavnog junaka igra Ryan Hansen, njegovog najboljeg druga Matt Jones a antagonistu Alan Ritchson. Ipak, reklo bi se da ovi momci previše B da bi izneli film, uprkos činjenici da Ritchson sada ima solo seriju koja me unekoliko osporava.

Sama realizacija je korektna, THE TURKEY BOWL spada među one komedije čiji autori vode računa o tome šta će se dešavati na ekranu i kako će izgledati. Ipak, uprkos mejnstrimičnom izgledu, film nije uspeo da ostavi trag u bioskopima.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment