Tuesday, October 17, 2023

THE PARTS YOU LOSE

THE PARTS YOU LOSE dolazi sa neobičnom autorskom reputacijom. Darren Lemke je scenarista koji spada u red onih top tier pisaca tentpole naslova čiji ozbiljan spisak realizovanih naslova nadilazi još impresivniji spisak onih koji nisu realizovani. Darren Lemke je recimo onomad Tony Scottu i Bruckheimeru prodao GEMINI MAN. Film je u međuvremenu snimljen, ali sanjani projekat je ostao nedostignut. U ovom slučaju, Lemke je napisao scenario, jednu svedenu indie krimi priču koja uzima dobro znanu mustru deteta koje pomaže odmetniku i daje joj neke nove elemente, dete je hendikepirano, roditelji ne mogu da mu pomognu da se izbori za svoju poziciju i sl. Ali, to je to, Lemke radi s poznatim elementom i radi sasvim solidno, ništa se ne dešava epohalno ali je izvedeno dobro.

Zatim, režira Christopher Cantwell, čovek kome dugujemo nastanak serije HALT AND CATCH FIRE, jedan vrlo zanimljiv svat čiji rad treba pratiti s pažnjom i njegova inscenacija je vrlo mirna, vizuelno bogata, rad s glumcima je odličan i okupljena glumačka ekipa - Mary Elizabeth Winstead, Scoot McNairy i Aaron Paul kao odmetnik je vrhunska.

Moguće je da se od spoja Lemke + Cantwell iza kamere plus ovi što su ispred očekivalo nešto bitno više. Ali ono što smo dobili je vrlo solidno i zapravo dobro na jedan nenametljiv način. Moguće je da su se i oni nadali nekom važnom filmu, ne znam, ali nisu barem usput zaboravili da naprave dobar.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment