Tuesday, October 24, 2023

THE QUANTUM DEVIL

THE QUANTUM DEVIL je američki horor film sniman u Srbiji, sa dosta srpskih članova ekipe koji mu nažalost, iako su suštinski nepotrošeni u hiperprodukciji ovog žanra jer nje kod nas nema, nisu nimalo pomogli.

THE QUANTUM DEVIL je pokušao da kombinuje naučnu fantastiku u smislu uvođenja pseudo nauke i lavkraftovski horor, u smislu uvođenja nekih monstruma iz drugih dimenzija i ravni postojanja, ali najvećim delom izgleda kao jedna od sapunskih opera sa Prve televizije, gde očajni glumci skupljeni s koca i konopca izgovaraju gluposti u dva i po enterijera.

Larry Wade Carrell nije morao da putuje čak do Srbije da bi snimio ovako nešto jer realno nije uspeo da iskoristi apsolutno ništa što ova zemlja može da mu pruži i u pogledu lokacija i u pogledu stručnjaka - recimo ni Miroslav Lakobrija nije dobio priliku da briljira a na špici nije potpisan dizajner zvuka, no užasni zvuk koji sam gledao na ripu deluje kao da je neko pogrešio prilikom ripovanja zvuka jer je nemoguće da neki film u 21. veku ovako užasno zvuči. Ali, evo to su barem dve oblasti gde nam je barem SRPSKI FILM pokazao da smo u stanju da napravimo nešto na svetskom nivou a to nije iskorišćeno.

Ovaj film sam gledao iz samo dva razloga, jedan je što se zaista trudim da sve pogledam do kraja, a drugi je pošto se radi o filmu snimanom kod nas jer me zanima šta sve kod nas posle svake nove pružene usluge dolazi kao novo znanje za naše ekipe. U ovom slučaju, nažalost, rekao bih da smo imali posla sa ljudima koji bi imali štošta da nauče od naših filmadžija u bukvalno svakom pogledu.

No comments:

Post a Comment