Sunday, October 22, 2023

THE PACKAGE

Odlučio sam da se počastim jednim minulim i ranim radom dvojice značajnih filmadžija danas - Dallasa Sonniera i Dereka Kolstada.

Dallas Sonnier doduše na ovom filmu nije bio producent u kreativnom pogledu već pre svega u formalnom, kao tadašnji agent Stone Cold Stevea Austina, ali zato je Kolstad bio scenarista na početku karijere.

Kao što znamo Kolstad je danas značajna figura kao čovek koji je pisao i osmislio Johna Wicka ali je u ovom filmu interesantno to da je Steve Austin trebalo da igra lika s tim imenom, s tim što je baš u vreme snimanja Kolstad promenio ime jer je prodao scenario JOHN WICK. I tako je Austinov lik postao Tommy Wick.

Jesse V. Johnson je režirao THE PACKAGE kao i mnoge stvari pre i posle toga, na granici kao da će se desiti nešto zanimljivo, na granici kao da će akcija biti dobra ali na kraju ništa od toga nije postigao. Pa ipak, film u kom je Steve Austin heroj a Dolph Lungren negativac ne može biti isključivo loš, sa dve takve telesine u kadru i količinom fizičkog nasilja koje mogu da nanesu, iako akcije ovde nema baš previše ali je ima koliko mora.

Zaplet je jednostavan, Tommy Wick ide da naplati dug i isporuči paket kako bi mu bratu bilo oprošteno ono što je ostao dužan velikom bosu koji mu može ozbiljno nauditi dok je u zatvoru. Motivacija je takva da slutimo kako Tommy Wick neće lako odustati od zadatka a usput srećemo jednu galeriju raznih negativaca.

Jasno je da je Helgelandov odnosno Gibsonov PAYBACK velika inspiracija Dereku Kolstadu pa je ima i ovde, ali ukupno uzev ovo je možda za nijansu bolji DTV sniman u Severnoj Americi i ništa više od toga.

* * / *.* * *

No comments:

Post a Comment