Friday, October 20, 2023

CARACARA

Graeme Clifford, prekaljena montažerska i asistentska njuška, režirao je televizijski film THE LAST WITNESS, poznat još i kao CARACARA sa Natashom Henstridge i Jonathonom Schaechom koji tada još nisu bili svesni koliko ih surova DTV sudbina čeka.

Međutim, ovaj televizijski film je zapravo unutar maloekranskog standarda solidan suspenser u kom Natasha Henstridge igra ornitološkinju u čiji se stan useljavaju agenti FBI da nekoga nadgledaju a onda se ispostavi da je to tim plaćenih ubica, a Schaech igra najopasnijeg i najharizmatičnijeg među njima.

Clifford uspeva da filmu pruži malo upmarket vajba kroz odnos glavne junakinje sa najboljom drugaricom iz foldera SEX AND THE CITY i time stvara utisak da će film biti "još nešto" pored suspensera o nemilosrdnom i opasnom ubici koji progoni poslednju svedokinju njegovog atentata.

Film je snimao Wooov direktor fotografije Bill Wong sa kojim je radio svoje minorne američke projekte jer je na velikim produkcijama radio sa američkim asovima kao što su Russell Carpenter ili Oliver Wood. Bill Wong radi solidan, konvencionalan posao.

U kontekstu televizije, ovo je solidan rad koji bi se naravno bitno teže snašao u bioskopima.

No comments:

Post a Comment