Friday, October 13, 2023

EXPEND4BLES

EXPEND4BLES Scotta Waugha je izgleda zaključenje EXPENDABLES serijala i iskreno, spadam među one koji misle da ga nije trebalo ni započinjati. Čak ni treći deo sa Melom Gibsonon nije uspeo da ovoj olupini unese dozu života.

Četvrti deo je tužan na mnogo nivoa, kao što je svaki bio. Ali ovaj je nekako možda tužniji.

Prvo imamo reditelja Scotta Waugha, manje talentovanog od Braće Waugh, ali svejedno, opet on je bolji od ovoga što radi ovde. Film je tehnički slabo izveden, efekti deluju nedovršeno, kao da je film u nekom trenutku prosto prepušten sudbini.

Isto tako deluje i priča u kojoj Stallone kao šatro umre - da ne bi morao da se pojavljuje u većem delu filma - a da i dalje bude tu jer je verovatno imao neka preča posla od ovoga, a među potpisnicima skripta su i neka velika imena iz bliske prošlosti kao što je Kurt Wimmer koji je neobjašnjivo skliznuo u neki brutalan B/DTV gas iz jedne komotne A- a ponekad i A pozicije. Kako se to desilo, teško je objasniti, naročito jer se i njegov aktuelni scenaristički output tobože ceni.

On nije jedini potpisan na ovom scenariju ali jeste prvopotpisani i žalosno je videti takvo ime kako vadi kestenje iz vatre na jednom ovakvom podbačaju.

I glumci koji su hteli da igraju su straćeni. Iko Uwais ima jednu tuču - nije prošao mnogo bolje od Jet Lija koji je u trećem delu bio mitraljezac umesto da se bije. O ostalima ne treba trošiti reči. Jedini koji se časno izvadio od starih kajli je Jason Statham a od novih Jacob Scipio koji je sličan zadatak imao i u BAD BOYS FOR LIFE.

Film je doživeo fijasko na bioskopskim blagajnama, ali znajući Avija Lernera to ne znači da će ovo biti nepovoljno za producente. Ipak, čini mi se da serijal ovo sve ne može da preživi.

No comments:

Post a Comment