Saturday, October 7, 2023

DESPERATION ROAD

DESPERATION ROAD Nadine Crocker je old school indie južnjačka melodrama sa elementima trilera u kojoj Garret Hedlund i Willa Fitzgerald igraju dvoje ranjenih ljudi koje sudbina iznova upliće kada on izađe iz zatvora a ona u samoodbrani ubije šerifa.

Mel Gibson nije šerif ali jeste u šerifskim godinama i igra Garrettovog oca koji ga prihvata po povratku na slobodu i ima razumevanja za njega, pa će lako biti uvučen u sinovljeve nevolje.

Ovaj film je melodrama u klasičnom smislu, sa elementima krimića i nekim stilskim rešenjima trilera. Nažalost, kada su ga Lionsgate i Grindstone pustili, na omotu su bili naoružani Hedlund i Gibson, ali ovo definitivno nije taj tip filma iako ima situacija u kojima ova dvojica mahom mašu oružjem ali s vrlo malo ispaljenih hitaca.

Ko takav film bude očekivao, biće jako razočaran.

Ovo je film o gubitku i krivici u kome poneko biva ubijen, a poneko dobija batine. I to je što se akcije tiče, to. Ipak, anticipiram da se i dalje dosta publike može osetiti prevareno.

Pisac romana je adaptirao vlastiti roman i zanimljivo je da ga je dosta redukovao, slično kao Ferić kada je radio SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA nedavno i taj postupak me je podsetio, premda filmovi nisu srodni. Međutim, pisac je malo presložio svoj roman, malo ga pojednostavio i redukovao, no to je ta esencija.

DESPERATION ROAD je socijalna melodrama o gubitku ali nije prestige film. Ponekad takvi filmovi svoju poziciju ne mogu da kapitalizuju. Ipak, verujem da će ovaj dobro glumljen, solidno ispričan film fino plasirati na duže staze pre svega na televiziji i strimingu.

Svakako da su ovakve uloge nešto što je bolja strana Gibsonove Geezer Teaser faze i voleo bih da ih bude više.

* * * / * * * * 

No comments:

Post a Comment