Thursday, January 26, 2012

EL HORA FRIA

Pogledao sam EL HORA FRIA Elio Quiroge, postapokaliptičnu priču sa suvišnim shyamalanskim preokretom koja zahvaljujući svom niskom budžetu i no nonsense pristupu stvarima donosi jedan osvežavajuće arhaični 80s pristup stvarima.

Quiroga obogaćuje svoj film motivima i simbolima koji zapravo nemaju puno značaja na nivou celine i očigledno je da spoljnim efektima želi da produbi svoju u osnovi zdravu low budget postavku. Ti pokušaji produbljivanja priče su najslabiji deo filma ali zapravo ne smertaju previše.

Priča prati grupu ljudi koji su preživeli apokalitični rat o kome se malo zna i govori se krajnje apstraktno, a među njima je i nekoliko dece koja su im osnovni motiv da se bore za opstanak u pustim tunelima nekadašnjeg tržnog centra kroz koji sporadično lutaju inficirane žrtve biološkog rata.

Quirogin film u sebi ima nešto karakteristika zombi filma iako infiicirane osobe nisu zombiji per se, ali u osnovi je jedna atraktiva žanrovskka melodrama o ljudima dovedenim do granice strpljenja.

Realizacija je efikasna i mišićava a Quiroga sa malim budžetom gradi efektan i atmosferičan ambijent. LA HORA FRIA nije veliki film ali je zato solidan "mali" film koji neke važne stvari neobično dobro radi.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment