Monday, January 16, 2012

THE DOUBLE

Pogledao sam THE DOUBLE Michaela Brandta. Reč je o filmu koji je je verovatno u nekoj fazi trebalo da bude bioskopski ali je na kraju završio kao DTV i rekao bih da je ta odluka doneta u toku produkcije. Film je režirao Michael Brandt, scenarista koji inače radi u duetu sa Derek Haasom. Oni su zajedno pisali ovaj film kao i mnoge blokbastere poput WANTEDa ali očigledno nisu uspeli da se nametnu kao dovoljno velika imena i da njihovu želju za režiranjem isprati neki major studio.

THE DOUBLE je poprilično old school film o dva obaveštajca sa mračnim tajnama koji su primorani da si udruže kako bi pronašli ozloglašenog ubicu iz KGBa koji sada možda radi za FSB a možda se ponaša potpuno nepredvidivo i radi za sebe.

Mentora koji je najveći stručnjak za KGBovca igra Richard Gere a učenika Topher Grace i u načelu to je potentna podela, međuitim, reklo bi se da su Brandt i Haas zbog budžeta dosta reducirali i pojednostavili scenario. S druge strane, saradnik poput Tony Scottovog DPa Jeffrey Kimballa očigledno nije imao puno sredstava za rad i Brandtov film izgleda kao vrhunska DTV simulacija bioskopskog filma ali ne i pravi film koji bi se zaista našao u bioskopima.

Ako imamo u vidu da Brandt nije pokušavao da se nametne sa nečim čega inače nema u bioskopskim filmovima ili da oživi nekumatricu koju su studiji zanemarlili, THE DOUBLE na kraju ostaje kao teško hendikepirani surogat bioskopskog filma i ne može se ubrojati u pozitivne trendove u DTVu.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment