Sunday, October 26, 2008

THE HOUSE BUNNY

S druge strane, producent i glumac daleko relevantnijeg filma YOU DON'T MESS WITH THE ZOHAN, Adam sandler, predstavlja THE HOUSE BUNNY Freda Wolfa u kome Anna farris donosi jednu naizged nepretencioznu, gotovo banalnu komediju koja na kraju deluje mnogo deluje kaloričnije.

Prvo, na ideološkom nivou, THE HOUSE BUNNY je zreliji od TROPIC THUNDERa pošto svoju premisu shvata dublje. naime, zaplet o plejbojevoj zečici koja biva izbačena iz Mansiona, odlazi na koledž, postaje sorority mother i uči svoje outcast sestrice kako da budu ribe, mogla se završitikao priča o ružnom pačetu. međutim, HOUSE BUNNY donosi i situaciju u kojoj se junaci koji prolaze transformaciju u jednom trenutu polakome, postaja svoja suprotnost, i ne samo da moraju da transformišu već i istinski emancipuju.

Na metafilmskom planu, Anna Farris vrlo jasno kanališe Marilyn Monroe i sve opno po čemu je ona bila poznata. Onanaravno nikadaneće imati impact kao marilyn jer je ova bila autohtona ikona, ali zato jako dobro kapira u čemu je bila njena okrepljujuća snaga.

Wolf vrlo vešto realizuje film i HOUSE BUNNY e isto laugh out loud smešan film. da je karakterizacija outcast devojaka , govorio bih o remek-delu.

Ovako HOUSE BUNNY je značajan dodatak filmografiji frat filmova o sukobimakuća na kampusu koji sukao mehanizam zapleta postali vrlo bitna tekovina američke komedije.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment