Friday, July 14, 2023

PARTNERS IN ACTION

U svojoj 69. godini, Sidney J. Furie snimio je zanimljivo glumljen film PARTNERS IN ACTION čiji je osnovni problem scenario koji deluje kao da smo ga toliko puta videli da ni elementarno ne može da nam zadrži pažnju. Uprkos tome što ovo nije povratak Furiejevoj briljantnosti iz tzv. wide lens faze, ovo je film koji dobro izgleda, i daleko nadilazi ipak polutelevizijsku sudbinu koja mu je namenjena.


Glavnu ulogu enigmatičnog bezbednjaka koji je osumnjičen za ubistvo policajca iako je on zapravo probao da spreči neke narko dilere igra Armand Assante. Assante radi ono svoje i sad to je stvar ukusa, ali okej, znali smo u šta se upuštamo. Međutim, Kanađanin Furie ovde sjajno koristi talent pool Kanade koji pravi čudo po serijama i u ranoj roli kastuje malog Douglasa Smitha i Mpho Koahoa. Douglas je sjajan u praktično nosećoj ulozi kao klinac koji je pronašao onesvešćenog Assanteovog junaka i uz dosta sumnji pomogao mu da stane na noge.


Film provodi previše vremena baveći se negativcima i njihovim pokušajima da nađu izgubljene narkotike, to dovodi do lutanja u priči, i to je šteta. Gluma u filmu je odlična, kao i produkcioni dizajn i opšta vizuelna artikulacija. PARTNERS IN ACTION je film uspelog modernog izgleda, i ako je to bio izazov Furieju, uspeo je da se iznese sa njim.


* * / * * * *

No comments:

Post a Comment