Thursday, November 13, 2008

UNACCOMPANIED MINORS

Pogledao sam UNACCOMPANIED MINORS Paul Feiga, courtesy of Ginger. Paul Feig je jedan od najznačjnijih reditelja televizijskih komedija u Americi, poznato po svojoj vezanosti za kultnu seriju FREAKS AND GEEKS a kasnije i za ARRESTED DEVELOPMENT.

Njegov bioskopski debi je jedan od onih dečjih filmova koji iz nekih neobjašnjihih razloga nije uspeo kada je izašao u bioskope. Doduše, ovde svbakako ne govorimo o filmu formata kao što je CITY OF EMBER, ali s druge strane reč je o zabavnom filmu za publiku koju čine deca u fazi latencije.

Film je smešten na jednu lokaciju i to je aerodrom na kome su letovi obustavljeni a mi pratimo avanture nekoliko neposlušne dece koja putuju bez roditelja.

Paul Feig solidno radi komediju, ali kad je reč o drugim cartoonish avanturama, tu je pitomiji nego što bi se očekivalo od ambicioznog dečjeg filma. Postoji nekoliko set-piece situacija koje su bile potentne a realizovane su tek solidno. Ipak, celu stvar popravlja DP Christopher Baffa koji je celu stvar snimio vrlo glossy i učinio da izgleda još ambicioznije.

Feig izvlači maksimum iz glumačke podele i šteta je što scenario nije ponudio još neka zanimljiva rešenja, kako bi Feig mogao da pokaže još više u onome što najbolje radi. Međutim, na kraju, kada se sve sabere, iako UNACCOMPANIED MINORS nije ekspozivni debi koji se očekivao od Feiga, svakako jeste reč o natprosečno kvalitetnom holiday filmu koji će imati dug rok trajanja na DVDu i televizijama.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment