Monday, November 10, 2008

THE COTTAGE

Pogledao sam THE COTTAGE Paul Andrew Williamsa. Sticajem bizarnih okolnosti pogledao sam i njegov prethodni, inače potpuno različit film LONDON TO BRIGHTON koji je u suštini bio socijalna drama sa tragovima nekog spooknessa pe svega u liku mistifikovanog gangstera pedofila.

Međutim, dok je LONDON TO BRIGHTON u najboljem slučaju bio jedan polovičan film, THE COTTAGE je bestidan oportuni promašaj u kome je Williams pokušao da spoji slasher i krimi komediju u ruralnim okolnostima na jedan ne samo kompilatorski način, čak bi se moglo reći plagijatorski način, već kroz upotrebu postupka koji je kao takav već potpuno potrošen.

Aproprijacija detalja sama po sebi nije problem ali nekritičko rabljenje postupka koji je previše puta viđen zaista nije put do uspeha. A uspeh je jedino što zanima Williamsa sa ovim filmom, a što je najtragičnije, neka vrsta statusa mu nije izmakla u žanrovskim krugovima što je zaista žalosno.

Indie upliv u žanr je uspevao da produkuje razno smeće, no ipak neverovatno je da nešto ovakvo dobije bilo čije preporuke.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment