Tuesday, June 3, 2014

DRIVE HARD

Pogledao sam novi film Briana Trenchard-Smitha DRIVE HARD. Teško je ovo nazvati "povratničkim" filmom jer je on neprekidno radio ali bi se moglo reći da je ovo pokušaj da se on posle dužeg vremena upari sa glumcima koji igraju i u bioskopskim filmovima ili elitnim TV serijama. Ovog puta su mu na brigu prepušteni Thomas Jane i John Cusack a žanr kojim se bavi je car chase movie, nešto što bi trebalo da bude Trenchard-Smithova specijalnost sa elementima buddy filma i trilera ucene na tragu COLLATERALa.

Nažalost, Trenchard-Smith više nije u formi, nema više onog daredevil duha koji je u njegovim filmovima oličavao Grant Page, nema spektakularnih stuntova, sve se svelo na tromu i suvu automobilsku akciju iako je Ozploitation uiznad scvega karakterističan upravo po vrlo ozbiljnoj automobilskoj akciji.

Kad je reč o odnosu među likovima, nikada buddy odnos nije ni trebalo da bude u prvom planu, tu su Jane i Cusack, ali materijal kojim raspolažu uje ispod njihovog nivoa i na kraju njihova ugledna imena više služe da nas podsete koliko su se srozali što glume ovde nego da unaprede film.

Naravno, previše je ovde zicera da bi DRIVE HARD bio išta gori nego samo naprosto bezveze. Ali time što je bezveze deluje mnogo irelvantnije i promašenije nego da je bio loš na neki drastičniji način.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment