Saturday, February 4, 2023

PARA ENTRAR A VIVIR

Pablo Aragues i Marta Cabrera snimili su španski niskobudžetni horor PARA ENTRAR A VIVIR. Film je jednostavan i u veoma sveden, do tačke da se može reći da na kraju krajeva baš i ne uspeva da uradi ono što je cilj dobrog niskobudžetnog filma i da prevaziđe svoja finansijska ograničenja. Ali, na tom putu je dosta zabavan i mislim da itekako može imati smisla na malom ekranu. 


Priča prati mladi par koji za relativno povoljnu kiriju uspeva da se useli u veoma lepu kuću koja ima čudnu prošlost u kojoj se pominju i masoni i odbegli nacisti ali i nestali stanari. U jednom trenutku kuća krene da im ispunjava želje i oni se isprva dobro zabavljaju s tim, ali kasnije kuća kreće i da im preti. 


Film nikada ne postaje zaista strašan, ili uzbudljiv, ali je relaksiran i povremeno duhovit i kao mahom duo drama sa par scena s nekim “gostima” ipak funkcioniše što nije lako postići. 


U završnici, Aragues i Cabrera kreću da izgrade i nešto više, i to je okej, ali nedovoljno da bi izdiglo film iznad nekog prijatnog maloekranskog nivoa. 


* * / * * * *

No comments:

Post a Comment