Saturday, January 31, 2015

BANG! BANG! YOU'RE DEAD!

Pogledao sam BANG! BANG! YOU’RE DEAD! Dona Sharpa, film poznat i pod naslovom THE MAN FROM MARRAKESH. Sharp je stara hekerčina, koja se iskazala u mnogim žanrovima, a najznačajnije u britanskom hororu, dočim je ovo spy spoof. Glavnu ulogu igra Tony Randall, američki komičar koji je imao osrednju filmsku karijeru ali je ostvario nekoliko zapažeih saradnji sa Frankom Tashlinom i Doris Day. Ipak, ukupno uzev, Randall je značajniji kao televizijska figura.

I ovom filmu Randall nudi solidnu personality rolu kao američki turista nevoljno upleten u špijunsku intrigu u Marakešu. Senta Berger kao heroina, Herbert Lom i Klaus Kinski kao negativci su dobro pojačanje, ali nažalost Sharp ne uspeva da unese istinsku život u ova by the book dešavanja. BANG! BANG! YOU’RE DEAD! na kraju nije promašaj, daleko od toga, ali nije ništa više od krajnje rutinskog prolaska kroz obavezne figure špijunske komedije šezdesetih.

Možda najveći problem, pored toga što film nije ni smešan ni napet jeste to što film ne nosi ni Randallov pečat. Za BANG BANG! YOU’RE DEAD! se ni u pozitivnom ni u negativnom smislu ne može reći da je punokrvni star vehicle iako je zamišljen upravo kao takav. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment