Saturday, July 28, 2012

THE CHANGE UP

Sa zakašnjenjem sam pogledao THE CHANGE UP Davida Dobkina, u nešto dužoj, unrated varijanti. I zbilja, Dobkin je morao da postigne više sa glumačkom ekipiom koju predvode Jason Bateman i Ryan Reynolds i sa podrškom Leslie Mann i Olivie Wilde. Body Swap komedija je jedan od standarda i Dobkin nažalost nije uspeo da na bilo koji način doprinese ovom podžanru. Sigurno da deo krivice za to snose scenaristi HANGOVERa koji su pisali i ovaj film - Lucas i Moore od ovog megahita nikako nisu uspeli da ponove takav uspeh i to sve višđe daje za pravo Toddu Phillipsu koji je još u vreme HANGOVERa osporavao njihov doprinos i smtrao da još neki ljudi treba da budu potpisani.

THE CHANGE UP funkcioniše isključivo zahvaljujući zvezdama koje uspevaju da prevaziđu krajnje osrednji scenario i prodaju neka rešenja kao mnogo bolja nego što ona zaista jesu. Isto tako, inspirisani Dobkin koji je u SHANGHAI KNIGHTS i WEDDING CRASHERSu potpuno vladao situacijom, ovde radi više kao neki krajnje prosečan reditelj komedija, a njegova dosadašnja reputacija dokazuje da on može da pruži mnogo više.

Sasvim je sigurno da je THE CHANGE UP bolji film od onoga što je na kraju pokazao njegov box office, premda ako imamo u vidu da je u istoj sezoni izašao HORRIBLE BOSSES, publika je itekako mogla da uporedi kako izgleda odličan a kako osrednji Batemanov vehicle, koliko god formalno Ryan Reynolds bio nosilac ovog filma.

Dobkin, Reynolds i Bateman su na kraju sa THE CHANGE UPom od gotovog napravili veresiju, ali su se srećom ubrzo i izvukli iz ove krize.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment