Thursday, July 26, 2012

FOUR CHRISTMASES

Pogledao sam FOUR CHRISTMASES Setha Gordona. Gordon se dugo tražio kada je iz sveta dokumentarnog filma prešao u mejnstrim komediju. Njegovi filmovi su uvek bili karakteristično dobro režirani sa visokom vizuelnom kulturom, ali tek je sa HORRIBLE BOSSES isporučio jedan u potpunosti zaokružen film.

FOUR CHRISTMASES je bio Gordonov blokbaster sa izvanrednom glumačkom podelom koju čine Vince Vaughn i Reese Witherspoon u glavnim ulogama i veterani poput Roberta Duvalla, Sissy Spacek i Jona Voighta u sporednim. Nažalost, film ne uspeva da prikrije svoje high concept korene i od koncepta nikada ne uspeva da se pretzvori u pravu priču. Isto tako, nekoliko briljantnih gegova podiže standard humora dosta visoko a ostatak filma ne uspeva da bude ni približno toliko smešan, tako da efekat mahom izostaje uprkos nekim upečatljivim scenama.

Gordon je srećom vrlo efikasan i stvari se odvijaju u visokom tempu, film traje taman koliko sadržaj može da izdrži i upravo njegova filmmejkerska veština izvlači maksimum iz nečega što je zapravo jako daleko od pogotka. Srećom u HORRIBLE BOSSES Gordon uspeva da vešto skroji potentan materijal i da ispuni potencijal koji je dotle samo najavljivao.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment