Friday, August 6, 2010

OPERATION ENDGAME

Pogledao sam OPERATION ENDGAME Fouada Mikatija, jedan izuzetno grozan i bezmalo negledljiv film koji će možda imati mali theatrical run ali je realno pravi DTV. Možda je u nekoj fazi svog nastanka ova produkcija Richarda Kellyja, autora kome promašaji ne da nisu strani, nego čine veći deo njegove karijere, imala neke bioskopske ambicije, ali na kraju je završila kao i većina preambicioznih All-Star extravanzi.

OPERATION ENDGAME je akciona komedija, smeštena u kamerni prostor nekakvog tajnog CIA štaba u kome se najtajniji opd svih tajnih agenata skupljaju da rade najprljavije stvari za državu. Te agente glume likovi poput Jeffrey Tambora, Rob Corddryja, zacha Galifianakisa, maggie Q i Ellen Barkin, dakle komičari koji najveći akcenat stavljaju na OFFICE-like atmosferu u tom kao špijunskom gnezdu.

Akcija je energična i dosta krvava, bazirana na upotrebi kancelarijskog materijala kao oružja (da, vrlo jasna metafora) ali je isto tako jednolična i nema naročitu težinu jer likovi ne komuniciraju su publikom.

Scene razvoja karaktera postavljene su između akcionih i baziraju se na beskrajnim glupim dijalozima punim ispraznih vulgarnosti.

Podela puna manjih ili većih zvezda potpuno je ispuštena i protraćena, a jedina vredna pažnje je Ellen Barkin koja je već respektabilan GILF.

U svakom slučaju, OPERATION ENDGAME je onoliki užas koliki bi se i očekivao od filma sa ovoliko zvezda za koji niko nije čuo. To je sada i verifikovano.

Inače zanimljivo je da je Chadwick Clough sa sajta Script Pimp potpisan kao izvršni producent. Dakle moguće je da se radi o scenariju sa nekog od njhovih godišnjih takmičenja.

No comments:

Post a Comment