Wednesday, October 1, 2014

WHAT IF

Pogledao sam WHAT IF, romantičnu komediju Michaela Dowsea, još jedan pokušaj Daniela Radcliffea da se reinventuje posle Harry Pottera i ne postane Michael J. Fox. Nažalost, njegova putanja sve više liči na Elijaha Wooda, počeo je kao dete-glumac, overio veliku franšizu u onda nestao u indie-opskurnosti. Doduše, Wood se odlučio za žanrovsku indie opskurnost dočim Radcliffe tera inde opšte prakse, premda obojica su u poslednjih par godina propušteni korz šake Alexandera Aje...

U WHAT IFu, Nanađnin Michael Dowse kombinuje britanski mejnstrim i američki indie romcom u kom Radcliffe igra novu verziju Hugh Granta a Zoe Kazan igra Zoe Kazan. Na nivou podele deluje kao da bi supporting glumci Adam Driver o Mackenzie Davis bila bolja opcija za glavne uloge iako se ne može reći da su scene stealeri iz prostog razloga što su im likovi krajnje klišetizirani.

Radcliffe naprosto nije ni Hugh Grant, nije ni Domhnall Gleeson v.d. Hugh Granta a scenario nije ni približno dobar kao klasici Richarda Curtisa koji mogu glumca učiniti romcom zvezdom.

Da je Radcliffe u ovom filmu imao jači materijal onda bismo došli do tačke da je on jedina slaba tačka, i on bi to evidentnim trudom možda i prevazišao. Uprkos Dowseovoj veštini da šarenilom stvori utisak da gledamo nešto bolje nego što jeste, krajnji rezultat je film koji su samo zvezde mogle dići na viši novi. U ovom fiklmu ih je bilo, samo na pogrešnim mestima.

WHAT IF je upotreblji romcom, ali ne ono što tvrdi da jeste.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment