Saturday, October 18, 2014

YOUNG ONES

Pogledao sam YOUNG ONES Jeffa Paltrowa, postapokaliptični vestern koji pokušava da pođe iz nekakvih THE ROAD/ MAD MAX korena a završi kao THERE WILL BE BLOOD. Nažalost, na tom putu Paltrow ne dostiže ni žanrovske ni art house uzore i rezultat je ako ne loš am ono prilično tanak film koji se drži prilično očigledne hamletovske formule ali njenu arhetipsku snagu voše osećaju autori nego gledaoci.

Tri glavna glumca nose po jednu sekciju ili poglavlje filma - Michael Shannon, Nocholas Hoult i alumnus iz THE ROAD Kodi Smit-McPhee. Sva trojica su zanimljivi ali bih rekao da Kodi najviše uspeva da kapitalizuje svoj lik. Nasuprot njih je Elle Fanning koja je minimalno angažovana i uglavnom se trudi da bude lepa i tužna, u čemu uspeva, ali mi znamo da ona može mnogo više.

Jeff Paltrow nudi neka zanimljiva rediteljska rešenja a u pogledu dizajna, YOUNG ONES nudi ponešto stripovskog ugođaja ali ti fini detalji nisu dovoljni da u potpunosti pokrenu ovaj film.

YOUNG ONES je slab nezavisni film, hibrid exploitationa i indie estetike koji je imao dobru prilku da donese nešto novo u američki film iznuren ekranizacihjama vanfilmskog IPa i sequelima, naročito jer dolazi iz plodne ničije zemlje između B-filma i indie-scene.

Nažalost, Paltrow ne nudi ništa više sem mogućnosti da prepoznamo neke dobre pokušaje.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment