Thursday, October 16, 2014

STRETCH

Pogledao sam STRETCH Joe Carnahana, film koji je ovaj nekada perspektivni reditelj snimio za kuću Blumhouse. Carnahan je u poslednje vreme praktično preseljen na telčeviziju a STRETCH je završio kao Blumhouseov DTV rad. Doduše, nije Carnahan prvi reditelj sa "bioskopskom" reputacijom koji je radeći za Blumhouse završio na DTV. Recimo, Joe Johnstoin, specijalista za visokobudžetne bioskopske filmove otišao je na DTV, dakle ovo ne mora da čudi.

Međutim, Johnston je pokušao da snimi "uobičajeni" Blumhouse rad, sa high conceptom, malim budžetom i par lokacija dočim je Carnahan snimio film koji više liči na hrpu Miramaxovih post-tarantinovskih radova iz druge polovine devedesetih. Dakle, reč je o naizgled burnoj priči smeštenoj u jednu noć a zapravo niski skečeva koji misle da su bezobrazni a uglavnom su samo bezveze, retorikom koja impotentno imitira Tarantina i Ellroya i grotesknim detaljima koji su deplasirani još od radova Alexa Coxa, plus u njima nema nimalo punka.

Patrick Wilson i Jessica Alba su zajedno sa filmom saterani na DTV. Wilson čini sve što je u njegovoj moći da pretvori ovaj pseudo-tarantinovski košmar u svoj COLLATERAL ali mu to ne uspeva.

Ray Liotta i David Hasselhoff igraju sami sebe ali te cameo pojave su više jadne nego smešne.

Chris Pine, Ed Helms i James Badge Dale u epizodnim ulogama svedoče o tome da je Carnahan želeo da za Blumhouse snimi novi SMOKIN ACES. Nažalost, čini se da za sada reditelji bioskopskog kalibra nisu u stanju da naprave filmove sa kojima će Blumhouse napraviti karakterističan rezultat što je vrlo zanimliv paradoks.

Dok se Johnston držao ortodoksne Blumhouse linije, Carnahan zapravo i nije ali mu to opet nije pomoglo.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment