Saturday, October 11, 2014

THE EQUALIZER

Pogledao sam THE EQUALIZER Antoine Fuque. Nažalost, posle odličnog SAFE HOUSE, Denzel Washington ponavlja istu formulu ali rezultati su slabiji od 2 GUNS koji je bio već na garnici ali nije otišao ispod nivoa. THE EQUALIZER ima hajpovaniji scenario od 2 GUNS i Fuqua ima kudikamo sigurniju ruku od Kormakura, ali na kraju rezultat je ipak podnošljiv isključivo zahvaljujući Denzelu. Antoine Fuqua je u jednom trenutku ispao iz prve olige i očigledno to je ostavilo posledice na njega - Denzel odavno nije imao ovako konfuzno i mlako režiran vehicle.

Scenario Richarda Wenka (16 BLOCKS, VAMP) baziran na seriji iz osamdesetih, stekao je kultni status u toku razvoja projekta, ali na ekranu nema ništa naročito da se vidi. THE EQUALIZER je nijansu pretenciozniji derivat TAKENa, predug, sa neutemeljenom pretenzijom i hrpom krajnje neinventivnih plot pointa.

Pored TAKENa, u izvesnoj meri se kao referenca može uzeti i Michael Mann ali Fuqua sve gura u pravcu totalne stupidnosti.

Denzel Washington izdiže ovaj materijal ali mu opasno nedostaje materijal za igru. Ja nisam neki purista koji smatra da posle prelaska karakternih glumaca u akcijaše oni moraju pod obavezno da donose svoj A-game ali Denzel se ovde očigledno trudi a materijal mu izmiče.

Deluje apsurdno da se THE EQUALIZER toliko profiliše kao početak franšize, a sam po sebi je produžetak jednog filma od pre dve godine.

Jedini koji od ovog projekta ima koristi je Fuqua koji je na ovaj način izvučen iz Avi Lernerovog brloga. Denzel nažalost sada treba da misli o nekom novom smeru. daleko od toga da se ne radujem njegovom novom akcijašu na liniji SFAE HOUSE ali voleo bih kada bi nečim razbio ovu stagnaciju.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment