Wednesday, July 31, 2013

THE COLONY

Pogledao sam THE COLONY Jeffa Renfroea, kanadski postapokaliptični film smešten u novo ledeno doba, kada su klimatski događaji doveli do smaka sveta sa malim grupama preživelih koje žive u nekakvim podzemnim kotlarnicama koje se nazivaju kolonijama. Kada u jednoj koloniji dobiju SOS poziv iz susedne, vođstvo šalje ekipu da im pomogne i oni tamo zatiču masakr koji je napravila grupa postapokaliptičnih kanibala koja potom kreće za njima, prema njihovoj koloniji.

THE COLONY je nepretenciozan, jednostavan, dinamičan akcijaš, na tragu takvih filmova iz osamdesetih. U sebi nosi karpenterovsku jednostavnost, nešto millerovske visceralnosti, iako je prikaz postapokaliptičnog sveta i društva manje groteskan nego u MAD MAXu. Kanibalske bande su solidna pretnja, iako u sebi nemaju ništa natprirodno, imaju nešto ludila proisteklog iz "jake" ishrane i izvesnu fizičku nadmoć u odnosu na ispošćene pozitivce.

THE COLONY ne nudi ništa više od ovoga, ali ovo nudi u jednoj vrlo pristojnoj old school realizaciji i zato zaslužuje simpatije.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment