Wednesday, July 31, 2013

RED 2

Pogledao sam RED 2 Deana Parisota. Za početak, lepo je što se Dean parisot vratio posle teške porodične tragedije i snimio film koji pokazuje da spada u red vizuelno pismenijih reditelja komedija koji nemaju problem sa tim da se late i fizičke akcije ako zatreba. Glumačka ekipa je takođe na okupu, lokacije su vrlo zanimljive i ton filma je sasvim u redu.

Nažalost, ono što nedostaju ovom nastavku je istinski dramski sukob i priča se ubrzo svede na seriju komičnih i akcionih sekvenci koje su povezane vrlo labavim narativom bez ikakvog dramskog zamajca. To je čest problem u filmovima ovog tipa ali bi se reklo da je u RED 2 taj problem prisutniji nego inače i da samim tim spektakularnost i duhovitost pojedinih scena ne uspevaju da prikriju tu ekstremnu olabavljenost strukture.

Otud, na kraju, to sve deluje kao istovremena krivica i Deana Parisota i scenarista Braće Hoeber. Iako je formalno problem scenaristički, rekao bih da Parisot nije dobro savladao celinu već da je trud mahom pokazao u detaljima. RED ima potencijala da se nastavi kao franšiza, ali bi od ključnog značaja bila zamena scenarističkog tima koji očigledno nema dovoljno veštine da ulije dovoljno energije u ove šematizovane forme.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment