Wednesday, July 17, 2013

HOI SA WON

Pogledao sam HOI SA WON Sang Yoon Lima za koji bi se moglo reći da spada u ne tako čestu formu južnokorejskog B-filma. Još od trajanja od sat i po uprkos tome što pripada žanru koji Korejanci drže u dvočasovnim minutažama, pa preko sažetog, pomalo konfuznog načina izlaganja priče, HOI SA WON odstupa od kanona i više liči na američki B-film ili neki hongkonški rad.

Priča je blago stilizovana, govori o firmi iz metalskog kompleksa koja zapravo funkcioniše kao krinka za plaćene ubice i njenom zaposleniku koji naravno omekša u ključnom trenutku i pretvara se u slabu kariku koja se mora ukloniti,

U pogledu akcije, Sang Yoon Lim je izvanredan, sve što je vezano za atmosferu, obračune i napetost realizuje vrlo energično i elegantno. Nažalost, melodrama koje ima dosta u filmu deluje nerazrađeno a uprkos dosta kratkom trajanju filma ponegde je razvučena i repetitivna. Reklo bi se da je Lim uveo odnose koji su promenili život naslovnom junaku, ali nije najbolje osmislio kako su se oni potom razvijali, kada su ispunili svoju svrhu unutar onoga što njega zanima.

Otud ovo nije značajan film sa južnokorejskim pečatom ali jeste vrlo efektan akcijaš koji će prijati ljubiteljima žanra.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment