Sunday, October 16, 2022

LOU

LOU Anne Foerster je film kakav bi ovih dana snimao recimo Frank Grillo na nivou priče i izvedbe, ali snimljen sa Allison Janney, Jurnee Smollett i Logan Marshall Green, dakle prva klasa glumaca sa karakternim potencijalom. Nažalost, glup film vrlo retko postaje bolji kada ga glume dobri glumci. Štaviše, sva je prilika da nedostaci postaju sve očigledniji i glumci nas podsećaju na bitno bolja izdanja po kojima ih pamtimo i u kojima su stekli ime.

Ovde imamo priču o mladoj ženi koja živi u nekoj vukojebini sa malim detetom, a ubrzo shvatamo i zašto. Krije se od muža koji je specijalac i veoma nasilan bračni partner. Kada joj muž otme dete, žena uz pomoć svoje stanodavke, inače neočekivano borbeno osposobljene starice kreće za njim. Shvatamo da je ovo prevelika koincidencija i da tu ima mnogo više nego što naizgled vidimo.

Nažalost, to što "ima" nije ništa naročito i film se letargično kreće od jednog do drugog istrošenog plot pointa. Uprkos tome što sam u ovom filmu imao nekoliko favorita na ekranu, jedva sam se izborio.

* 1/2 / * * * * 

No comments:

Post a Comment