Wednesday, April 11, 2018

За гранью реальности

  • За гранью реальности Aleksandra Boguslavskog i Francesca Cinquemanija. Ovaj ruski rip-off pre svega INCEPTIONa a pomalo i svega onoga što je ripovao sam INCEPTION nama je prevashodno zanimljiv kao glavna uloga Miloša Bikovića. U ovom filmu Biković ima dominantnu glavnu ulogu i igra ono što je DiCaprio igrao u INCEPTIONu, vođu bande lopova koji shvata da veliku pljačku ne može izvršiti ako ne ovlada i nekim hipnotizerskim tehnikama.
I bez ikakve sumnje u ovom filmu Biković izgleda kao milion dolara i donosi obilje harizme koja je neophodna za ovakav lik. Bez problema sparinguje sa Antoniom Banderasom koji ovde ima cameo rolu i u duelu sa Bikovićem pokazuje da je danas ono što i mislimo - tezgaroš koji daje ime i malo više od toga.

U istoriji naše kinematografije malo kroji srpski glumac je dobio ovako veliku glavnu ulogu u komercijalno ambicioznom filmu. Kad kažem srpski glumac, pod tim mislim na glumca koji je stasao u Srbiji. I u tom pogledu, Biković se pridružuje Bekimu Fehmijuu. U ovom filmu, Biković je sasvim dorastao zadatku, i šteta je što Boguslavski i Cinquemani nisu napravili nešto upečatljivije jer efekti i scenografija i uopšte tehnički nivo sugeriše da su imali uslove.

Biković je stub filma, ali priča u jednom trenutku postaje proizvoljna i samim tim teška za praćenje. A nažalost, Boguslavski i Cinquemani nisu toliko veliki velemajstori da im se film može gledati i bez praćenja priče. No, to ne umanjuje priliku koju je Biković dobio i glumački bez ikakve sumnje iskoristio.  

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment