Monday, January 19, 2009

GOOD GUYS WEAR BLACK

Pogledao sam GOOD GUYS WEAR BLACK Ted Posta. Ovo je jedan od retkih old school Chuckovih filmova koje nisam ranije gledao.

Reč je o neupečatljivom ali prilično gledljivom i komunikativnom pokušaju da se snimi conspiracy triler u pakulijanskom maniru samo sa Chuck Norrisom i njegovim specifičnostima. Danas je naravno ta tradicija postala samosvojna i postoji masa akcionih filmova u kojima agent mora da se obračuna sa vlastitom vladom koja je usled korupcije pojedinaca pošla lošim putem.

Međutim, 1979. ta priča o zaveri ima neku težinu, i pominju se relativno sveži događaji kao Vijetnamski rat ili Watergate... U tom smislu, čini se da je ovo jedan od Chuckovih filmova čija se političnost prostire nešto dublje od tipičnih desničarskih fantazija u kojima je učestvovao tokom osamdesetih.

Uostalom, Ted Post je jedan od uglednijih reditelja sa kojima je radio Chuck. Iako Post nema neki naročit opus, ipak je on potpisnik MAGNUM FORCEa, i vrlo solidnog HANG EM HIGH. Naravno, može se reći da je Clint tu bio autor iz senke, ali svejedno, i Post je tu učestvovao.

Egzekucija je sasvim solidna, što se od Posta i očekivalo.

U svakom slučaju, Post je ovom filmu dao ozbiljnost koja će biti kasnije sve oskudnija kod Chucka.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment