Sunday, January 4, 2009

TRUCK STOP WOMEN

Pogledao sam TRUCK STOP WOMEN Mark L. Lestera. Ovo je film iz Lesterove rane faze kada se tek probijao kroz AIP filmove prema major projektima i ovo je nažalost jedan od najslabijih među njima.

Iako u filmu ima nekoliko zanimljivih akcionih situacija, uglavnom baziranih na poterama kamiona i automobila, a ima i ponešto potpuno besmislene i ničim izazvane golotinje, TRUCK STOP WOMEN je jedna poprilična exploitation papazjanaija koja je vrlo epizodična bez jasne priče i strukture, karaktera reda i smisla, te mi se čini da je ovaj film koji inače ima krajnje tolerantne ocene u literaturi jako precenjen.

Lesterovi uspeliji naslovi od ovoga su nailazili na oštrije osude, i čini mi se da jedan deo njegovog usuda leži i u tome što je njegov rad pogrešno vrednovan, odnosno slabiji filmovi su mu afirmisani a bolji su marginalizovani.

No, TRUCK STOP WOMEN pripada tom precenjenom domenu njegovog opusa. Film nije sasvim lišpen interesantnih ideja i scena (scena kada stoka u prikolici pobije mafijaške goonove i sl.) ali ukupan utisak je nepovoljan, i ovih 88 minuta ostavljaju utisak kao 188 minuta.

Kad smo već kod Lestera, ima li neko njegov izuzetno zanimljivi film MISBEGOTTEN? Rado bih ga reprizirao...

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment