Wednesday, March 23, 2016

AHORA O NUNCA

Pogledao sam AHORA O NUNCA Marie Ripoli, španski romcom koji ima dva problema - nije mnogo originalan i nije dovoljno smešan. Otud, moram priznati da mi deluje kao bioskopskimaterijal eventualno na matičnom tržištu, dočim na ostalim pre zaslužuje plasman na malom ekranu, pre svega na televiziji gde bi se fino mogao ubaciti u neki termin nedeljom uveče.

To ne znači da je Maria Ripoli bez ambicija. Film pokušava da ponudi high concept o mladoženji kog zadesi veliki broj pehova na putu za svadbu u Engleskoj, na mestu gde je upoznao svoju nevestu. Nažalost, prepreke koje se javljaju su konfekcijske, mnogo puta viđene i mahom nisu realizovane sa punim ubeđenjem i svežim uglom sagledavanja situacije.

Ipak, film je produkciono dovoljno pristojan da bi možda nekoj publici koja ovaj žanr gleda bez ikakvih kriterijuma verovatno mogao biti i korektan. Ono što je zanimljivo sa filmofilske tačke gledišta jeste potpuno preuzimanje američkih obrazaca u španskoj komediji, između ostalog i kroz zakazivanje ključnog događaja - venčanja - u stranoj zemlji - Velikoj Britaniji. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment