Wednesday, March 16, 2016

CHURCHILL'S SECRET

Pogledao sam CHURCHILL’S SECRET ekranizaciju knjige Jonathana Smitha po scenariju Stewarta Harcourta, u režiji Charlesa Sturridgea. Ovaj ITVjev televizijski film govori o moždanom udaru koji je Winston Churchill doživeo na leto 1953. godine i koji je manje-više sačuvan u tajnosti. Churchill, čoveni radoholičar i fajter dolazi praktično grobaru na lopatu i u nekoliko sedmica kritične situacije dešava se čitav presek njegovog političkog i porodičnog života.

Michael Gambon je izvanredan kao Churchill i kroz mučnu situaciju njegovog fizičkog posrnuća uspeva da očuva hraizmu velikog državnika. Lindsay Duncan odlično i ubedljivo igra njegovu suprugu čeličnih nerava a Romola Garai uspeva da pruži jednu konzervativnu simpatičnu rolu mlade medicinske sestre koja ga je negovala u kritičnoj situaciji.

Sturridgeova inscenacija svega je vrlo sigurna, a scenario Stewata Harcourta uspeva da jako dobro sprovede paradigmu o maloj priči koja odlično izlaže “veliku priču”. Odnosno kroz mali isečak iz Churchillovog života ilustruje njegovu životnu situaciju i misiju.

CHURCHILL’S SECRET je prvoklasan program.

No comments:

Post a Comment