Monday, March 28, 2016

TORRENTE 4: CRISIS LETAL

Pogledao sam TORRENTE 4: CRISIS LETAL Santiaga Segure. U četvrtom delu, Torrente završava u zatvoru kada mu biva smešteno ubistvo koje je bio angažovan da obavi ali je na kraju poslužio samo kao patsy. U zatvoru, naravno Torrente ima prostor da razigra svoj rasizam, homofobiju, i da se suoči sa posledicama vlastitog hvalisanja visokom kompetencijom na policijskom zadatku.

Prebacivanje Torrentea u zatvor bio je pravi potez, liku je prijala promena ambijenta, a ovoga puta cameo uloge zvezda, konkretno fudbalera Reala i Atletica imaju nešto bolju funkciju u priči jer Torrente misleći da je preuzeo ideju iz filma ESCAPE TO VICTORY zapravo send upuje LONGEST YARD.

Segura u ovom filmu inscenira par vrlo zanimljivih, komičnih akcionih scena, sa iznenađujuće mišićavom realizacijom a ako imamo u vidu zatvorski ambijent, svakako da je tematski lajtmotiv filma homoseksualnost. 

Sa budžetom od oko osam miliona eura, ovaj film je uspeo da se isplati već na španskim blagajnama što dovoljno govori o anticipaciji Torrenteovog kambeka u to vreme.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment