Saturday, February 13, 2016

BOUND TO VENGEANCE

Pogledao sam BOUND TO VENGEANCE Jose Manuela Craviotoa. Ovaj indie triler će biti u selekciji FESTa i mogu reći da uprkos tome što je zanimljiv ne mislim da je dovoljno reprezentativan za FEST koji slovi za “festival festivala”. Naprosto ne mislim da je to film koji na neki izrazit način ilustruje neku tendenciju unutar savremenih žanrovskih kretanja iako je sasvim uredan.

Film je pun dramske ironije i to mu je osnovni postupak. Govori o zatočenici seksualnog predatora koja beži iz zatočeništva i kreće da oslobađa predatorove razne žrtve držeći ga kao taoca. Na tom putu nailazi na niz opasnih i bizarnih situacija.

Cravioto se odlično snalazi sa malim budžetom i film u tom smislu može biti poučan našim autorima, ali isto tako ovo je naslov koji je ipak produkt jedne vrlo jake kinematografije, sa plodnom produkcijom i sebi može dozvoliti ovakvu lapidarnost koju naši autori sebi ne mogu da dozvole iako bi trebalo. 

Otud, nisam siguran koju poruku ovaj film može iskomunicirati svojim gledaocima na FESTu. Naravno, nisam siguran da je dužan da je prenese ali kladim se da svaki posetilac FESTa ipak očekuje da sa filma izađe bogatiji za neko saznanje. Ovo je sasvim korektan film ali ne i više od toga. Otud i treba da ga pogledaju samo fanovi žanra. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment