Friday, December 6, 2013

ENEMIES CLOSER

Pogledao sam ENEMIES CLOSER Petera Hyamsa, novi DTV film sa Van Dammeom u kome sarađuje sa veteranom koji je obeležio njegov mejnstrim uspon iz sredine devedesetih. U međuvremenu, Hyams je radio kao DP na filmovima svog sina Johna sa kojim je Van Damme uradio svoj najbolji povratnički film UNIVERSAL SOLDIER: DAY OF RECKONING ali i neke od najgorih radova. Nažalost, tata Hyams, reditelj koji je nekada bio perjanica američkog mejnstrima snimio je film koji spada u dno Van Dammeove ponude.

Tom Everett Scott i Orlando Jones igraju heroje, dvojicu sukobljenih ljudi koje veže trauma iz prošlosti a Van Damme igra kanadskog narko dilera koji želi da ih ubije jer su svedoci njegove narko operacije.

Osim nekoliko pristojnih tuča, prilično svedenog zahvata i kratkog trajanja, ENEMIES CLOSER se manje-više svodi na nemušto lutanje dve grupe junaka po šumi, garnirano ispraznim pokušajima katarze između Scotta i Jonesa odnosno somnabulnim monolozima Van Dammeovog karikaturalnog negativca.

Sve u svemu, ovo je film koji je možda bio potreban Van Dammeu kako bi sa raznim drugim opskurnim naslovima nastavio da mu plaća račune ali Hyamsu, sada već sedamdesetogodišnjaku svakako nije...

No comments:

Post a Comment