Wednesday, December 11, 2013

DELIVERY MAN

Pogledao sam DELIVERY MAN Kena Scotta, rimejk kanadskog filma STARBUCK koji je prethodno dobio i svoju kontinebntalnu francusku verziju i spadak u redak slučaj filmova koji su pre Amerike rimejkovani i u Evropi. U ovom filmu Vince Vaughn pravi mudar potez, istovremeno ostaje sigurno oslonjen u romantičnoj komediji ali eksperimentiše i sa nešto sentimentalnijom dramom što čini DELIVERY MAN dosta rizičnim poduhvatom, no Scott i Vaughn od početka do kraja uspevaju da se održe u ravnoteži i da ne skliznu ni na jednu stranu.

Iako, DELIVERY MAN nije veliki film koji će promeniti način na koji doživljavamo Vaughna, u čitavom nizu aspekata proširuje njegovo područje delovanja i uvodi izvesne rizike, zalazeći sa jedne bezbedne holivudske teritorije na mnogo rizičniji prostor kojim se svojevremeno bavio Billy Wilder.

U tom pogledu DELIVERY MAN najviše podseća na Wilderove filmove poput THE FORTUNE COOKIE u kojima junak mora da se suoči sa vlastitom savešću u sred velikih iskušenja koja mu naizgled donose relativno jednostavan i ne previše amoralan način da zaradi novac. Vaughn u izvesnom smislu preuzima titulu savremenog Waltera Matthaua, iako je na nju spravom pretendovao Billy Bob Thornton posle filma BAD SANTA.

Chris Pratt pruža nešto konvencionalniju komičarsku podrlšku Vaughnu a Scottova režija je neupečatljiva ali u osnovi prilično sigurna, naročito u pogledu tona.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment