Tuesday, December 24, 2013

BATTLE OF THE DAMNED

Pogledao sam BATTLE OF THE DAMNED Christophera Hattona, DTV film sa Dolph Lundgrenom, mnogo bolji nego što bi trebalo da bude, i mnogo bezobrazniji nego što bi iko očekivao. Hatton definitivno nije reditelj koji je doneo neku apartnu poetiku ili autentičan kvalitet u DTV arenu, ali kao čovek sa predistorijom na SyFy kanalu, ima nerv za ekscentričnij pokušaje prevazilaženja niskog budžeta i zahvaljujući tome uspeva da snimi vrlo simpatičan C-akcijaš.

Dolph predvodi grupu komandosa poslatih u evakuisani grad kojim divljaju zombifikovani stanovnici, žrtve neuspelog biotech eksperimenta. Njegov zadatak je da odatle izvuče kćer jednog moćnika.

Tokom akcije, on će upoznati grupu preživelih koji su organizovali komunu ali i naići na grupu robota poslatih da obave isti posao.

U ovom skupu gde imamo Dolpha, robote, zombije i mladu junakinju koja se opire autoritetima, rekao bih da je zapravo Dolph pružio najmanje. Umesto da iskoristi ovu neobičnu priliku da u DTV talogu napravi nešto zanimljivo, Dolph se ponaša nešto letargičnije nego inače, pokazujući da su ga godine gotovo sasvim samlele.

Ipak, ukupan zbir utisaka je povoljan. Hatton nije reditelj kog će posle ovog filma prepoznati veliki studiji i dati mu priliku da radi. Dolph posle njega neće postati manje potrošen nego što već jeste. Ali BATTLE OF THE DAMNED će ostati kao primer DTV filma u kome su autori bili dovoljno bezobrazni da pokušaju nešto drugačije.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment