Thursday, August 30, 2012

THE COLD LIGHT OF DAY

Pogledao sam THE COLD LIGHT OF DAY Mabrouka El Mechrija koga znamo kao reditelja filma JCVD. El Mechri je svoj holivudski debi snimio u Španiji, sa američkim glumcima u pokušaju da isporuči ovogodišnji TAKEN. Nažalost THE COLD LIGHT OF DAY nema tu energiju TAKENa i jednostavnost koja je učinila taj film značajnim fenomenom. Međutim, isto tako, moram da priznam da je THE COLD LIGHT OF DAY jedan od uspešnijih primera srednjebudžetnog akcionog filma u kome se spajaju evropski novac, lokacije i američki glumci.

Britanac Henry Cavill, novi Supermen je odličan i harizmatičan u ulozi mladog poslovnog čoveka čiju porodicu otimaju enigmatični operativci jer njegov otac zapravo nije kulturni ataše već agent CIAe.

On mi se dopao i u IMMORTALSima a ovde radi sa još i manje intrigantnim materijalom a odlično se snalazi. Film pokreće u saradnji sa Bruce Willisom a sukobljava se sa Sigurney Weaver, dakle nije sam, ali je nesumnjivo njemu prepušten noseći lik. Cavillu je ovde dopušteno i da krši zakone fizike ali on bez ikakve sumnje ima fizionomiju akcionog heroja i u takvim situacijama je prilično ubedljiv. Doduše, na nivou samog filma mislim da je sporno to koliko se junak od ekonomiste-atlete brzo prilagodi da bude borac.

El Mechri ne raspolaže velikim budžetom ali film donosi nekoliko izvanrednih akcionih scena sa posebnim akcentom na filnale.

THE COLD LIGHT OF DAY nema kapacitet da bude veliko akciono iznenađenje ove sezone ali nema nikakve sumnje da je reč o vešto napravljenom B-filmu koji ima svoje mesto za ljubitelje & poznavaoce.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment