Monday, August 20, 2012

ALTER EGOS

Pogledao sam vrlo simpatičnu mikrobudžetnu komediju ALTER EGOS Jordana Gallanda koja poput nekog left-field stripa uzima mitologiju superheroja i podvrgava je preispitivanju. Doduše, danas se mnogo veća preispitivanja mitologije superheroja dešavaju u serijalima velikih izdavača, u realizaciji afirmisanih autora, ali na filmu još uvek nema ambicioznijih mejnstrim pokušaja na tu temu izuzev HANCOCKa i donekle INCREDIBLESa ili MYSTERY MENa.

ALTER EGOS je kamerni, mikrobudžetni film, prilično duhovit, smešten u svetu sličnom onom iz BOYSa, u kome dakle postoje superheroji ali odavno nemaju simpatije građana i države. Sam film govori o "maloj priči" jednog "minornog" superheroja koji se tokom rutinskog slučaja i u pauzi raskidanja sa devojkom suočava sa jednim od najmoćnijih supernegativaca.

Galland radi u vrlo skromnim uslovima, film je svedeno postavljen i vrlo dobro funkcioniše kao jedan kamerni vodvilj. Nijedna ideja koju uvodi nije dovoljno jaka da promeni naš pogled na žanr ali je sve dovoljno zanimljivo da nas zabavi 79 minuta koliko sve to traje.

Sean Lennon je napisao vrlo simpatičnu muziku za film i nekoliko finih pesmica i to podiže produkcija korak iznad malog novca kojim su raspolagali.

Da je ovakav film snimljen van Amerike sigurno bi dobio veliku pažnju na festivalima.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment