Friday, August 3, 2012

LARRY CROWNE

Pogledao sam drugi rediteljski film Toma Hanksa LARRY CROWNE. Hanks je što se mene tiče mnogo zanimljiviji producent i reditelj nego glumac. O njegovim brojnim sjajnim produkcijama nema šta da se doda ali svakako da njegov rediteljski debi THAT THING YOU DO! zaslužuje da se napomene onima koji ga još uvek nisu pogledali.

LARRY CROWNE nažalost nije na nivou debija. Reč je o dobrodošlom konceptu, indie romantične komedije za zreliju publiku sa superstarovima kao što su Tom Hanks i Julia Roberts u glavnim ulogama. Hanks uspeva da ponudi nekoliko dobrih rešenja, ali u krajnjoj liniji scenario koji su napisali Nia Vardalos i on nekako ne uspeva da prikaže kako se zbilja razvija odnos između glavnih likova.

Film je low-key na jedan prijatan indie način, ali to ne znači da mu ne bi pomoglo nešto dramskog intenziteta. Ovako pre svega opstaje zahvaljujući glumcima i solidno ostvarenoj atmosferi.

Za razliku od prvog filma u kome je uspeo da dobro kanališe svoju good guy personu i pogled na svet, u LARRY CROWNEu se Hanks previše opustio i snimio je film u kome nema prave drame.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment