Wednesday, August 15, 2012

SPACECAMP

Pogledao sam SPACECAMP Harry Winera, vrlo zanimljiv avanturistički dečji film iz 1986. godine. Iako glavnu ulogu u filmu glumi Spielbergova supruga Kate Capshaw, ovo nije njegova produkcija, iako u sebi ima ponešto od Amblina u drugoj polovini filma. Međutim, ono što nepogrešivo pokazuje da nije reč o Spielbergovoj produkciji jeste upravo prva polovina filma u kojoj su predstavljeni likovi, dosta nezanimljivo i slabo, kroz niz traljavih scena koje spadaju u neku light varijantu omladinskog filma i opšte mesto. U Amblin produkcijama takve stvari obično stoje jako dobro zato što je Spielberg svoj fokus na likove preneo i na svoje učenike.

Međutim, druga polovina, uprkos sumnjivim specijalanim efektima uspeva da u pojedinim deonicama bude impresivna i prilično napeta za standarde filma za decu. Winer je zbilja napravio odličnu drugu polovinu i prava je šteta što film ne može da se pamti isključivo po tom delu već i po uvodu.

U filmu imamo zanimljiva imena kad su bili mladi - Kelly Preston i Joaquina Phoenixa dok se još potpisivao kao Leaf.

Weiner nije napravio značajniju karijeru na filmu ali je kasnije dosta režirao na televiziji. Scene u svemiru pokazuju da je imao dar za akciju i suspense i šteta je što se ponovo nije oprobao u tom žanru.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment