Friday, August 17, 2012

THE CABIN IN THE WOODS

Pogledao sam THE CABIN IN THE WOODS Drew Goddarda. To je film koji pretenduje da bude inteligentan, strašan i smešan. Problem je u tome što nije do kraja jasno koji delovi pretenduju inteligentni, koji strašni a koji smešni. Međutim, ono što je sasvim sigurno je da onoga što je najzanimljivije u filmu ima srazmerno malo i da koliko god želeo da parodira konvencije "cabin in the woods" horora na kraju ipak najviše vremena provodi upravo u tom miljeu. Štaviše, ovaj film je ponajmanje horor, pre bi se reklo da je neuspešni žanrovski esej i parodija horora, koji tu ideju koju nosi (a koja nije ni naročito nova, i u suštini je anti-horor i više je na liniji spielbergovske fahtastike ili stripa) slabo plasira. Misterija koja se krije u osnovi ove priče bi mnogo bolje funkcionisala da je načeta posle prvog čina a ne da se ukratko rasplete u trećem.

Sa ovim prikrivanjem temeljne ideje, CABIN IN THE WOODS se svodi na niz zapravo nezadovoljavajućih scena koje nas odvraćaju od priče umesto da je pričaju i u tom pogledu podseća na filmove kao što je IDENTITY i slični naslovi koji krupnim preokretom na kraju pokušavaju da daju smisao dosta rutinskom sadržaju koji imaju u većem delu trajanja.

THE CABIN IN THE WOODS ne samo da nije neki novi preokret u žanru ili novi SCREAM već je reč o jednom minornom, jedva pa interesantnom fenomenu unutar filmske ponude koji nažalost nikada nije izrastao u punokrvni film.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment