Tuesday, July 20, 2010

CHERRYBOMB

Pogledao sam CHERRYBOMB koji su režirali Lisa Barros D'Sa i Glenn Leyburn. Reč je o britanskom youthsploitation filmu smeštenom u Severnu Irsku koji se nadovezuje na tradicije započete filmovima poput KIIDULTHOOD i serijama poput SUGAR RUSH ili SKINS ali sa dosta serioznim pristupom, bez previše humora ili žarenja & paljenja kojih ima u navedenim serijama.

Ono po čemu se CHERRYBOMB izdvaja jeste glumačka podela koju opredvode Robert Sheehan koga znamo iz serije MISFITS i Rupert Grint koga znamo iz HARRY POTTERa. Dok je Sheehan u MISFITSu zapravo već dao jedno viđenje SKINSa, Grintu je ovo odličan iskorak iz POTTERa i u ovom filmu pokazuje da se odlično snalazi u omladinskoj drami koja zarobljava frustraciju, strast i gnev svojstvene ovoj grupaciji.

Sheehan i Grint zaista uspevaju da sa svojim likovima postignu sve ono što treba i da uz pomoć vrhunskog dizajna kako na nivou scenografije tako i fotografije Damien Elliotta iznesu ovu "malu" priču na nivo jednog vrlo efektnog "malog" filma. U tom smislu, CHERRYBOMB sasvim ispunjava svoj domet. Ipak, nisam siguran da može biti naročito interesantan onima koji ne vole omladinske filmove i navedene serije.

Naslov filma inače nema veze sa pesmom severnoirskog power pop sastava Ash iako je i sam smešten u njihov rodni kraj.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment