Wednesday, July 21, 2010

CARELESS

Pogledao sam quirky indie triler CARELESS Petera Spearsa u kome Colin Hanks igra mladog nesnađenog ljubitelja književnosti zaposlenog u prodavnici detektivskih romana koji jednog dana u svojoj kuhinji pronalazi odsečen prst i pokušava da razreši misteriju kako je taj prst uopšte dospeo u njegov dom.

Od tog trenutka postaje vrlo zanimljiva mešavina romantične komedije, misterije i slacker indie postupaka, realizovan u dosta tvrdom indie duhu, ali sa dosta dobrom atmosferom koja nadoknađuje grubu tehničku realizaciju koja je verovatno i onemogućila ovom filmu da postane bioskopski naslov ozbiljnijih ambicija.

Pa ipak, softver na nivou podele i scenarija pokazuje na koji način se mogu nadomestiti ozbiljni tehnički nedostaci i u najmanju ruku snimiti solidan showcase film.

Colin Hanks je odličan u glavnoj ulozi everymana uvučenog u misteriju na tragu Lynchovog BLUE VELVETa koja kasnije doduše ima više pynchonovski nego lynchovski rasplet. Od svojevrsnih zvezda u filmu se pojavljuje još i Tony Shalhoub u ulozi njegovog oca, nažalost bez omaža Monku, njegovom detektivskom liku. Ostatak ekipe čine indie glumci koji su na sasvim solidnom nivou.

Inače, knjiga koju tokom čitavog filma Hanks pokušava da pročita je MOVIEGOER Walkera Percyja.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment