Thursday, August 3, 2023

VACATION FRIENDS

VACATION FRIENDS Claya Tarvera imao je pet scenarista među kojima su na začelju i Daley i Goldstein. To je već preporuka da je reč o nečemu potentnijem od rutinske romantične/ bračne komedije, i rezultat i jeste takav.

Lil Ren Howery i Yvonne Orji igraju potpuno običan par koji stiže na letovanje u Meksiku i upozna divlji par koji igraju John Cena i Meredith Hagner koji ih uvlače u odmor pun preterivanja, izazova raznih vrsta, droge, alkohola, seksa i venčanja pred vračevima. Po završetku letovanja, strejt par želi da zaboravi šta je radio sa ovim divljim ali se oni nepozvani pojave na njihovom venčanju i sve sluti na fijasko sve dok ne krenu neočekivani razvoji situacije.

Lil Ren Howery definitivno nije dovoljno glumački jak da bi izneo ovaj lik, ali na neki način njegova inferiornost u pogledu harizme u odnosu na ostale uspeva, verovatno nehotice da zaigra kao dodatni sloj u kom čovek koji je epizodista u vlastitom životu uči da postane protagonista.

Film ne donosi ništa originalno ali sve što radi izvodi s punim ubeđenjem i sa jakom energijom. Na kraju zapravo ni ne plaća preveliku cenu Lil Ren Howeryjeve mlake persone. Ne kažem da bi nužno ovakav lik morao da igra neki dinamo kao Kevin Hart ali recimo Jordan Peele iz dana kad je bio komičar bi bio solidno rešenje.

Clay Tarver je radio svašta u životu. Ovde ga sigurno nisu zvali kao koscenaristu Dahlovog JOY RIDEa već pre kao reditelja SILICON VALLEYa. Režija je solidna, inspirisana, sa dosta dara da se zabeleži i proizvede humor.

Film nije ništa epohalno ali je prilično solidan, u meri u kojoj vam legne Lil Ren i utisak će biti ili * * 1/2 ili * * *.

No comments:

Post a Comment